ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

velonismos-03 Ο ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ είναι μια τοπική εφαρμογή βελονισμού με ισχυρή παυσίπονη δράση, η οποία προέρχεται από την διέγερση ενδογενών οπιούχων ουσιών (όπως ενδορφινες, δυνορφινες, σεροτονινες, κ.λ.π) και μέσω των αισθητικών νευρικών ινών που αφορούν το δέρμα ,τον συνδετικό ιστό και τις μυϊκές ατράκτους του ανθρώπινου δέρματος.

Έχει αποδειχθεί ότι η συγκέντρωση των ενδογενών οπιούχων ουσιών, εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το τύπο της νευρικής ίνας που διεγείρεται. Αυτά λοιπόν τα έντονα ερεθίσματα αναστέλλουν την παραγωγή επώδυνων ερεθισμάτων προς τα ψηλότερα κέντρα της σπονδ. στήλης και τις κεντρικότερες δομές του νευρικού συστήματος.

Η επανάληψη της θεραπείας, δημιουργεί ένα συσσωρευτικό αποτέλεσμα στην μείωση του επώδυνου ερεθίσματος.

Η εφαρμογή του βελονισμού στην μυϊκή άτρακτο, λύνει σε σημαντικό βαθμό τον τοπικό μυϊκό σπασμό, με την ισχαιμική κατάσταση, την διαταραχή του μεταβολισμού σε τοπικό επίπεδο, και κατ’ επέκταση τη δημιουργία πόνου στο σημείο αυτό. (ΤRIGGER POINT RELEASE THERAPY)

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ, Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ Η ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Στον ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟ χρησιμοποιείται χαμηλής έντασης ηλεκτρικό ρεύμα(2-4 Ηz), με σκοπό την πιο αποτελεσματική και μακροχρόνια αναλγησία, που όπως αναφέραμε λειτουργεί αθροιστικά στο ανθρώπινο σώμα.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ:
– ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ
– ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟ ΤΑΣΗ ΙΣΤΩΝ ,ΠΕΡΙΤΟΝΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ,ΜΥΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ
– ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ,ΟΞΥΓΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΩΝ.
– ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
– ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ

velonismos-02 velonismos-01