Κατάγματα – Αρθροπλαστικές

Στην σύγχρονη εποχή μας, η απαίτηση για υψηλή ποιότητα ζωής ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες, οδήγησε στην αύξηση των χειρουργείων αρθροπλαστικης γόνατος και ισχίου, κυρίως λόγω εκφυλιστικής φθοράς των αρθρώσεων αυτών.

Συχνά είναι τα κατάγματα στις συγκεκριμένες περιοχές, λόγω αστάθειας βάδισης στις ηλικίες αυτές, αλλά και λόγω της αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και της πολύ μεγάλης συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες σε νεαρότερες ηλικίες.

Φυσικά, πολλά κατάγματα συμβαίνουν και στην ποδοκνημικη άρθρωση, λόγω της υψηλής αποδοχής φορτίων για την μεταφορά και κίνηση του ανθρώπινου σώματος, ενίοτε και με υψηλές ταχύτητες κατά την διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων.

Επίσης, αρθροπλαστικη γίνεται και στον ώμο, σαν αποτέλεσμα σοβαρού συντριπτικού κατάγματος στην κεφαλή αυτού.

Στον χώρο μας αντιμετωπίζουμε με μεγάλη υπευθυνότητα και εμπειρία, την φυσικοθεραπευτική παρέμβαση και αποκατάσταση των περιστατικών αυτών, με κύριο θεραπευτικό κομμάτι την ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ, ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΗ ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ .