Σπονδυλική Στήλη

ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ  
ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΣΚΟΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΩΣΕΩΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΩΝ ΤΡΗΜΑΤΩΝ, ΟΣΦΥΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΧΕΝΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ.
ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΥΡΙΚΩΝ ΡΙΖΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ, ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ, ΟΠΩΣ:
  • ΑΛΓΟΣ ΙΣΧΙΑΚΟΥ,
  • ΑΛΓΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΙΟΥ ΝΕΥΡΟΥ,
  • ΑΙΜΩΔΙΕΣ,
  • ΚΑΥΣΑΛΓΙΕΣ ΚΑΙ
  • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΩΝ ΜΥΩΝ & ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

BACK SCHOOL PROGRAMME

Το εξειδικευμένο αυτό πρόγραμμα κινησιοθεραπείας και κινητοποίησης της Σπονδυλικής Στήλης, έχει σαν σκοπό να εκπαιδεύσει τον άνθρωπο στην πρόληψη , φροντίδα και διαχείριση των κινήσεων μέσα στην καθημερινότητα του.

Με βάση την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ,τον εκπαιδεύουμε πως μπορεί να μειώσει τους παράγοντες δημιουργίας οσφυϊκού πόνου, θωρακικών ενοχλήσεων, να αποφύγει την κακή θέση της αυχενικής μοίρας που είναι πολύ σημαντική για την όρθια θέση του σώματος και κατ΄ επέκταση για την σωστή κατανομή των φορτίων στο ανθρώπινο σώμα.

Επίσης μαθαίνει ο ασθενής τις λεγόμενες ανακριβείς κινήσεις ,οι οποίες σε βάθος χρόνου, φτιάχνουν μέσα από την εργασία ,τις αθλητικές δραστηριότητες και την κακή τελική θέση του σώματος και δημιουργούν ένα δυσλειτουργικό σώμα με δυσκαμψίες αρθρώσεων και με ρικνώσεις συνδεσμικών και τενόντιων στοιχείων. Έτσι στο τέλος έχουμε την ελλιπή απορρόφηση από τους μυς ,το πιο δυναμικό στοιχείο του σώματος ,των φορτίων που μεταφέρονται μέσα από τις δραστηριότητες μας στην ζωή.

Ενσωματώνουμε μέσα στο πρόγραμμα ασκήσεις ευστάθειας και διόρθωσης θέσης, κατά την όρθια στάση, έτσι ώστε να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην εκπαίδευση του ατόμου (BALANCE THERAPY PROGRAMME).

Τα οφέλη από την κινητικότητα ,ελαστικότητα και λειτουργικότητα των μυών είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ!!