Ώμος

0032-therapeia-omou Ο ώμος είναι μια πολυαξονική άρθρωση, όσων αφορά τις κινήσεις της σε όλα τα επίπεδα, εκτεθειμένη σε πολλούς μικροτραυματισμούς στους τένοντες της περιοχής εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας της και των αυξημένων βαρών που σηκώνει σε όλη τη ζωή μας.

Υπάρχει έντονος πόνος λόγω υψηλού βαθμού παρουσίας νευρικών απολήξεων.

Αρκετά συχνά εμφανίζεται υψηλός βαθμός δυσκινησίας στην άρθρωση, που πολλές φορές οδηγεί σε «παγωμένο ώμο» (δισκαμψία), που αυξάνει τον χρόνο αποθεραπείας.

 

Ο ώμος χρειάζεται υψηλή γνώση από τον θεραπευτή για την αποκατάσταση του διότι έχει συγκεκριμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα κυρίως μετά από χειρουργεία, με μεγάλη συμμετοχή στην θεραπεία της κινητοποίησης της ωμοπλάτης.

• Ρήξεις Υπερακανθίου Μυός – Σύνδρομο πρόσκρουσης (Impingment)
• Ρήξεις έξω στροφέων (Rotator cuff – τενόντιο πέταλο) – Τενοντίτιδες
• Ρήξεις Υποπλατίου Μυός – Τενοντίτιδες Δικεφάλου Μακράς κεφαλής
• Κατάγματα κεφαλής βραχιονίου
• Κατάγματα κλείδας

omos-021 omos-022 shockwave-024

omos-023 shockwave-022

 

Το φυσικοθεραπευτηριο μας εχει ειδικευση στην αποκατασταση προβληματων ωμου, καθως και τραυματισμων και χειρουργειων της ωμικης ζωνης.

Στις παρακατω φωτογραφιες βλεπουμε μια εκτεταμμενη ασβεστοποιηση (CALCIFIC TENDONITIS) στον ωμο, η οποια αντιμετωπιστηκε με εφαρμογη ραδιοσυχνοτητων (TECAR), κρουστικου υπερηχου (SHOCKWAVE), αντιφλεγμονοδων ρευματων,εφαρμογη KINESIOTAPE, και εξειδικευμενη κινησιολογικη αποκατασταση.

Το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο μετα απο 12 περιπου επισκεψεις σε αραια χρονικα διαστηματα, ενω η κινητικοτητα, σταθεροποιηση και λειτουργικοτητα της ωμικης ζωνης, αυξηθηκε σε πολυ μεγαλο ποσοστο, κοντα στην φυσιολογικη λειτουργια του ωμου, με ελαχιστες ενοχλησεις.

Στον ασθενη μετα το περας της αγωγης, εδοθησαν οδηγιες για την διαχειρηση της κινητικοτητας του ωμου.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΜΟΥ